Het boek

  • verteld over de wetten van de bomen in de taal van een kind door de egel Stupsi.
  • is bedoeld voor allen die van bomen houden of er verantwoordelijk voor zijn, kennis te laten maken met de lichaamstaal van bomen.
  • is ook bedoeld om op de gevaren te wijzen die van een boom kunnen uitgaan.
  • zijn de eenvoudig gepresenteerde resultaten van jarenlang onderzoekswerk aan het onderzoekscentrum van Karlsruhe, het huidige KIT, waarbij de modernste meet- en computertechnieken ingezet werden.
  • is bedoeld als handdruk tussen de wetenschap en de geïnteresseerde leek.

Onderzoeken uit de ivoren toren halen! Dat kon het motto zijn geweest van de biomechanicus Mattheck toen hij op cartoonachtige wijze dit kleine leerboek schreef over de lichaamstaal en omgang met bomen. De wetenschappelijke publicatie in oude stijl komt meestal pas via vele tussenstadia – als überhaupt - onder de aandacht van het grote publiek. Hier is met succes geprobeerd om nieuwe wetenschappelijke bevindingen direct en in een leuke verpakking over te brengen aan een breed lezerspubliek.

Veel mensen zouden nooit een boek over biomechanica kopen, begrijpelijk, omdat het klinkt als ingewikkelde wetenschap. Met zijn liefdevolle boekje haalt Claus Mattheck de barrière van droge wetenschap weg. Met ongeëvenaarde onbevangenheid stuurt de natuurkundige en tekenaar Mattheck zijn egel Stupsi naar de bomen. Ze vertellen hem de geheimen van boomstabiliteit in de eenvoudigste vorm. De vrolijke tekeningen worden ook aan het begin van een college over boombiologie voor menige student een aanmoediging om gecompliceerde zaken aan te pakken.

Dit boekje is geschreven in de taal van een kind en maakt het gemakkelijk voor iedereen die de lichaamstaal van bomen wil begrijpen. De auteur ziet af van bewijsvoering ten gunste van de eenvoud. Wetenschappelijk rigoureuze afhandelingen zijn te vinden in zijn andere boeken. De mooie tekeningen van de auteur spreken zowel de geest als het hart in gelijke mate aan en zullen nieuwe banden smeden tussen bomen en mensen enerzijds en anderzijds boomliefhebbers onder elkaar.

STUPSI DE EGEL!

Er is hard gewerkt aan de vertaling, de druk en het inbinden van het befaamde boek van Prof. Dr. Claus Mattheck. Hieronder al een kleine blik in de inhoud en ben je geïnteresseerd in een (of meerdere) exemplaren kun je hier bestellen. Losse verkoopprijs € 29,95 incl. 9% BTW (excl. verzending) Verkoopprijs vanaf 25 stuks € 23,50 incl. 9% BTW per exemplaar (excl. verzending)

Processing...

Weltertuijnstraat 42
6419 CT Heerlen
Telefoon: 045 - 4009290